About

Inleiding

Deze website zal dagelijks dynamisch nieuwe content tonen via de Land and Landing hoofdpagina. De getoonde foto’s zijn allen zelf gemaakt, tenzij anders aangegeven. Deze foto’s komen ook allen van “eigen land” – ook hier weer – tenzij anders aangegeven.

Het doel van de website is min of meer technisch :

  • Tonen van de hoogste kwaliteit foto’s (vele duizenden) tot op pixel niveau (nooit bewerkt, hooguit gecropped);
  • Het kunnen uitbreiden en onderhouden tegen ongeveer zero-effort;
  • Het geautomatiseerd kunnen aanbrengen van Tags die de viewer (u) kan gebruiken om in deze wereld van informatie te geraken.

Het laatste zal met de laatste stand der “AI” plaatsvinden, waarbij een AI engine voor de tags gaat zorgen, die u vervolgens kan gebruiken om de pagina’s uit deze website te gaan vinden. Hier zit nut in waar het gaat om de recepten.

Recepten / Kokerij

Alle recepten die in de linker kolom van de Land and Landing pagina worden aangetroffen zijn in “real time” gecreëerd. Dit betekent ten eerste dat geen enkel recept ooit eerder bestond en dat het wordt samengesteld uit a. de mood van de kok (ok, schrijver dezes) en b. alleen maar kan bestaan uit aanwezige ingrediënten. Dit laatste kan worden gelezen als : nooit worden er ingrediënten aangeschaft voor een recept – wat uiteindelijk een maaltijd wordt – de ingrediënten zijn er gewoon. Ze waren de afgelopen boodschappendag aangeschaft of werden uit de vriezer gehaald.
In deze moet niet worden onderschat wat er uit de tuin komt, die we niet voor niets “Eetbaar Goed” omschrijven. Proteïnen hebben wij niet (dus geen kippen of ander dierlijk eetbaar goed), maar voor de rest ? je kan het zo gek niet verzinnen.

De geautomatiseerd aangebrachte tags zullen leiden tot het kunnen vinden van recepten in alle denkbare combinaties als

  • Er maar foto’s van zijn gemaakt;
  • De ingrediënten ook allemaal op de foto zijn gezet;
  • De labels van de in potten en flessen bewaarde zelfgemaakte ingrediënten goed leesbaar zijn voor de foto (denk aan tafelzuren, chutneys, dranken;
  • De processtappen goed zijn geregistreerd.

E.e.a. leidt er dan toe dat je spaghetti gerechten kan vinden waarin knoflook is gebruikt, maar ook spaghetti gerechten waar juist geen knoflook is gebruikt. En dan met gehakt, met procureur, met stoofvlees – desnoods met alles te gelijk. Ongeacht de pasta – ook goed. En je weet maar nooit of er pasta gecombineerd met aardappel is gebruikt.

De recepten zijn verder zonder begeleiding;
Je ziet de ingrediënten – je ziet nergens voor hoeveel personen het zal worden – je ziet *wel* de verhoudingen – je ziet de processen (zoals aanbraden en later in de oven), maar de rest mag je er allemaal zelf bij bedenken. Je zou kunnen achterhalen dat het blancheren van asperges 1 minuut duurde – maar dan moet er een foto zijn van het in het kokende water doen tot aan het blancheren zelf, en zo’n foto is er wel of die is er niet. Maar, je kan gevoeglijk aannemen dat als een braadstuk de oven in gaat dat daar een foto van is (immers van de rauwe ingrediënt zijn die er altijd – stel tot einde marineren) – terwijl er ook altijd een foto van het gerede product is.
De totale kooktijd kan je vanzelf eveneens zien (en schrik maar niet).

Weergave instructies bij bovenstaande foto’s (!)

De resolutie van bovenstaande eerste twee foto’s is dusdanig en van dermate kwaliteit, dat ze 100% tot de pixel kunnen worden ingezoomed – de weergave is dan “pixel perfect”. Dit gebeurt vanzelf wanneer op de foto’s wordt geklikt. Althans, als het browser scherm voldoende groot kan worden ingesteld, de monitor ook van voldoende resolutie is, en we tegelijk tot 100% kunnen inzoomen. Let op : dit verschilt per browser maar ook per Windows versie (wellicht Mac ook). Maar daarom de derde foto : deze is weer een 100% uitsnede van de hoge resolutie foto erboven, die op een normale grootte monitor – hier 32″ bijna een meter breedte beslaat. Wat daar dan uitkomt zie je in de derde foto, die op zich 20cm breed is op de monitor waarvan het beeld 70cm breed is.
Het zou nu de bedoeling zijn dat je de foto’s op 100% krijgt weergegeven, wat nooit op een enkele monitor zal lukken omdat die domweg te hoog zou moeten zijn. Maar, 100% inzoomen kan wel (zoals middels Alt-1 via de oudere Photos App van Windows – Alt-0 of Esc is weer terug), om vervolgens met de muis te kunnen schuiven.
Bij de foto’s uit Tuin En Eetbaar goed (zie hieronder) weet je later soms niet wat je ziet een detail die je met het blote ook nooit kon zien.

Tuin en Eetbaar Goed

Het aantal eetbare pepers wat je erin aantreft is … ieder jaar steeds meer. Van mild tot record-scherp. Paprika’s, bessen in intussen 10-tallen soorten, pruimen, eetbare bloemen, ontelbaar eetbaar groen (veelal koolsoorten) en ook steeds meer vruchten en fruit wat hier normaal niet wil overwinteren.

De lol is dat ook deze allemaal op de foto staan en uiteindelijk ook als ingrediënten verschijnen. Of, *in* ingrediënten verdwijnen. Maar, er vanuit gaan dat ook van dat laatste foto’s van worden gemaakt, weten we dus geautomatiseerd welke pruim er in welke chutney is verdwenen, terwijl de chutney als marinade op een (gekochte) spare rib verschijnt.

Ook van de planten en bloemen worden foto’s gemaakt – wat feitelijk allemaal voor “de mooie foto” is, en wat niets met het eten ervan heeft te maken. Toch zijn de foto’s er wel, en ze kunnen worden gecombineerd met het bereiden van de maaltijd. Achteraf dus.

Als er vervolgens een foto van een Kaapse Kruisbes voorbij komt, kan je ten eerste alle door ons gemaakte foto’s van de Kaapse Kruisbes opvragen via Search (van de aangebrachte Tags), maar kan je ook alle gerechten vinden waarin die bes is gebruikt. Ook de jams …
En natuurlijk weer de gerechten met knoflook (waarschijnlijk komen daarin geen jams naar voren, maar “volgend jaar” weet je maar nooit. We worden hier steeds creatiever …

Veel plezier !

Voor zo lang als het duurt, hebben we hier nog de pagina die de mogelijkheden uitwerkte voor het gekozen theme en verdere plugins. : Main Flower Bed. Je ziet hier ook hoe de titel van de website is ontstaan – uit letterlijke onzin.
De website zelf is zeker geen onzin en je zal merken dat je praktisch dagelijks nieuwe foto’s zal zien waarbij de ene hopelijk nog mooier is dan de andere. Of, waar het volgende recept nog weer inspirerender is dan het vorige.

De website qua techniek is er nu. De content is er nog niet – dit betreft in eerste instantie het aandragen van de duizenden foto’s wat van het heden tot het verleden zal gebeuren. Dus, de nieuwste foto’s als eerste; dit leent zich er meteen voor om ook dagelijks de “gebeurtenissen” te ervaren.

Peter